Kinderpodoloog in Gistel!

Charlotte Dewulf, erkend podoloog gespecialiseerd in kinderpodologie.

Vanaf april 2017 kan u terecht bij erkend podoloog Charlotte Dewulf. Charlotte is podoloog, gespecialiseerd in kinderpodologie. Kinderen met pijnklachten ter hoogte van de rug en onderste ledematen, doorgezakte voetjes, naar binnen gedraaide voeten en andere veel voorkomende klachten bij jonge kinderen en tieners kunnen bij podoloog Charlotte terecht. De consultaties vinden plaats in onze groepspraktijk sUP!port in de Bruidstraat 11 te Gistel.

Podologie is een jonge wetenschappelijke discipline die nog volop evolueert. Toch kennen al heel wat mensen het bestaan van een podoloog. Heel wat huisartsen verwijzen hun patiënten naar een podoloog voor tal van klachten. Een podoloog bekijkt het functioneren van de voet, maar dat gaat bijzonder breed. Een podoloog onderzoekt, behandelt en herstelt problemen en afwijkingen die opduiken ter hoogte van de voet of daar hun oorsprong vinden. Zowel kinderen en volwassenen als ouderen kunnen bij de podoloog terecht met voet-, pijn- en bewegingsproblemen.

Podologen vervullen ook een preventieve en verzorgende rol bij zeer specifieke doelgroepen zoals topsporters, diabetes– en reumapatiënten.

Concreet maken en slijpen podologen voetzolen en gipsen, analyseren ze de stapbeweging, behandelen ze huid- en nagelaandoeningen … Podologie focust zich op de voet, maar kijkt ook verder naar de enkels, de knieën, de heupen en de rug. Bij tal van klachten van het bewegingsapparaat werkt een podoloog nauw samen met de osteopaat. Door een gecombineerde kijk op het probleem wordt sneller een oplossing gevonden. Vaak zal een osteopaat doorverwijzen naar de podoloog, maar ook omgekeerd kan een podoloog een behandeling bij de osteopaat aanraden om het probleem op te lossen.

Een podoloog aan het werk: vier voorbeelden

Irène (82) is gepensioneerd en heeft diabetes. Ze heeft een wondje ontdekt op haar voet en gaat daarmee naar haar huisarts. De huisarts verwijst haar door naar podoloog Charlotte Dewulf. De verzorging van wonden bij reuma- en diabetespatiënten vormt een belangrijk podologisch actieterrein. Ook met nagelafwijkingen, voornamelijk het gevolg van een verkeerd knipgedrag, kloppen mensen vaak aan bij een podoloog.

Frederik (40) heeft al jaren last van rugpijn. Hij kwam met deze klachten bij osteopaat Gunther Kemel. Na grondig onderzoek bleek zijn rugpijn het gevolg van een anatomisch beenlengteverschil. De osteopaat verwees Frederik door naar podoloog Charlotte Dewulf die Frederik kan helpen met een zool- of hakverhoging.

Sébastien (22) is een professionele voetballer. Onlangs kreeg hij last van pijnlijke voeten. Sporters dragen vaak niet het gepaste schoeisel en vertonen dikwijls een afwijkend looppatroon. Door hun intensieve belasting hebben zij correct advies en professionele ondersteuning van een podoloog nodig.

Bij Esmée (3) is een afwijkende voetstand vastgesteld. Afwijkende voet- en teenstanden bij kinderen vormen een belangrijk behandelgebied voor de podoloog. Zoolcorrectie en schoenadvies zijn essentieel in de behandeling ervan. Charlotte Dewulf is naast erkend podoloog ook gespecialiseerd kinderpodoloog. Hierdoor kan podoloog Charlotte in geval van voetproblemen bij kinderen het juiste advies geven.

Wil je een afspraak met podoloog Charlotte Dewulf? Bel ons via 059 445 009 of stuur ons een bericht via info@s-up-port.be.