Uncategorized

De podoloog aan het werk: vier voorbeelden uit de praktijk.

Afbeeldingsresultaat voor voet oudere

Irène (82) is gepensioneerd en heeft diabetes. Ze heeft een wondje ontdekt op haar voet en gaat daarmee naar haar huisarts. De huisarts verwijst haar door naar podoloog Charlotte Dewulf. De verzorging van wonden bij reuma- en diabetespatiënten vormt een belangrijk podologisch actieterrein. Ook met nagelafwijkingen, voornamelijk het gevolg van een verkeerd knipgedrag, kloppen mensen vaak aan bij een podoloog.

Frederik (40) heeft al jaren last van rugpijn. Hij kwam met deze klachten bij osteopaat Gunther Kemel. Na grondig onderzoek bleek zijn rugpijn het gevolg van een anatomisch beenlengteverschil. De osteopaat verwees Frederik door naar podoloog Charlotte Dewulf die Frederik kan helpen met een zool- of hakverhoging.

Sébastien (22) is een professionele voetballer. Onlangs kreeg hij last van pijnlijke voeten. Sporters dragen vaak niet het gepaste schoeisel en vertonen dikwijls een afwijkend looppatroon. Door hun intensieve belasting hebben zij correct advies en professionele ondersteuning van een podoloog nodig.

Bij Esmée (7) is een afwijkende voetstand vastgesteld. Afwijkende voet- en teenstanden bij kinderen vormen een belangrijk behandelgebied voor de podoloog. Zoolcorrectie en schoenadvies zijn essentieel in de behandeling ervan. Charlotte Dewulf is naast erkend podoloog ook gespecialiseerd kinderpodoloog. Hierdoor kan podoloog Charlotte in geval van voetproblemen bij kinderen het juiste advies geven.

Wil je een afspraak met podoloog Charlotte Dewulf? Bel ons via 059 445 009 of stuur ons een bericht via info@s-up-port.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s