Psychologie

Geraak je niet uit bed? Gebruik deze playlist!

Is wakker worden en opstaan voor jou playlistook zo moeilijk? Deze playlist werd wetenschappelijk samengesteld om jou ‘s morgens in beweging te krijgen!

David M. Greenberg bestudeert het psychologische aspect van muziek aan de universiteit van Cambridge. In samenwerking met Spotify stelde hij een wetenschappelijk onderbouwde muzieklijst samen die jou ’s morgens zeker en vast in beweging krijgt.

Toenemende intensiteit is waar het om draait.

De lijst trekt verrassend genoeg niet de kaart van de luidste en meest bombastische songs. Greenberg selecteerde de songs daarentegen op basis van toenemende intensiteit. Op die manier worden we geleidelijk aan wakker, net zoals bij toenemend zonlicht. Hij koos ook voor liedjes met positieve woorden en sterke beats. Beats zorgen er namelijk voor dat je je krachtiger voelt.

Werkt het echt?

“De wetenschap toont effectief aan dat muziek ons op veel verschillende manieren beïnvloedt, onder meer zowel emotioneel, fysiologisch als in de hersenen. De juiste muziek, zoals ‘Viva La Vida’ van Coldplay op deze playlist, kan je met zijn positieve energie en zijn sterke stuwkracht dus inderdaad helpen om wakker te worden en er met veel energie tegenaan te gaan”, vertelt Greenberg.

slaperigheid - Google zoeken 2016-07-01 18-02-06What’s in a name?

De makers van de songs hadden bij de creatie blijkbaar ook duidelijk voor ogen wat het gewenste effect van hun song moest zijn, want verschillende liedjes in de lijst hebben de woorden ‘wakker worden’ in de titel.

Morgen uittesten? Laat ons even weten of het werkt!

Bron: http://www.jobat.be en http://www.refinery29.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s